La tenista gironina Paula Badosa s'ha retirat del torneig de tenis dels Jocs de Tòquio 2020, afectada per la calor i després de perdre el primer set del seu partit de quarts davant la txeca Marketa Vondrousova (6-3).

En acabar la màniga, mentre descansava a la cadira en el canvi de pista, Badosa s'ha sentit indisposada i ha demanat assistència mèdica.

Diversos assistents li han posat bosses de gel al coll, però la jugadora de Begur, amb el cap recolzat a les mans, no ha aconseguit reposar-se i ha decidit abandonar. Vondrousova s'ha acostat per abraçar-la.

Uns minuts després Badosa ha sortit de la pista en cadira de rodes, amb una tovallola sobre el cap.

Fins llavors, havia estat la primera a obtenir un trencament de servei, en el quart joc (3-1). Però la txeca ha reaccionat de manera immediata i no només ha recuperat aquest 'break', sinó que n'ha anotat dos més que li han donat el primer set.

Vondrousova, responsable vuitens de l'eliminació de la japonesa Naomi Osaka, segon cap de sèrie, ha frenat amb paral·lels i creuats a la cantonada qualsevol intent de Badosa. Amb 4-3 ha malgastat tres boles de break per anivellar de nou el xoc.

L'únic enfrontament previ entre ambdues estava fresc en la seva memòria: aquest mateix any, a vuitens de Roland Garros, Badosa es va imposar per 6-4, 3-6 i 6-2.

La pròxima rival de Vondrousova, a semifinals, serà la ucraïnesa Elina Svitolina, que va derrotar en quarts a la italiana Camula Giorgi per 6-4 i 6-4.

En les rondes prèvies la de Begur, nascuda a Nova York, va eliminar a la francesa Kristina Mladenovic en tres sets, a la polonesa Iga Swiatek, sisè cap de sèrie, en dues i a l'argentina Nadia Podoroska també en mànigues directes.

També es retira del quadre de dobles mixtos

Espanya no disputarà el quadre de dobles mixtos dels Jocs Olímpics de Tòquio a causa de la impossibilitat de substituir a Paula Badosa. La gironina havia de formar parella amb Pablo Carreño i havien de debutar aquest mateix dimecres davant la dupla polonesa que formen Iga Swiatek i Lukasz Kubot.

Els espanyols ja han estat substituïts en el quadre pels francesos Fiona Ferro i Pierre-Hugues Herbert. El torneig comença directament en vuitens de final i una altra parella francesa, la que formen Kristina Mladenovic i Nicolas Mahut, és el primer cap de sèrie.