Esther Guerrero s'ha quedat fora de la final de 1.500 metres als Jocs Olímpic de Tòquio. La banyolina ha fet un temps de 4.07.08 en la segona sèrie, insuficient per arribar a la final. L'altre espanyola que competia, la soriana Marta Pérez sí que ha aconseguit entrar a les semifinals olímpiques gràcies al seu temps de 4.04.76 -rècord personal- que li ha donat una de les sis places de repesca.

Esther Guerrero porta ja un parell d'anys instal·lada en l'elit internacional, participant assíduament en els millors mítings del món, però la seva única experiència olímpica havia estat a Rio 2016 i en 800 metres, la seva prova original, en la qual ha estat vuit vegades campiona d'Espanya (la meitat a l'aire lliure).

Esther ha competit en la segona sèrie, al costat de la gran favorita, l'holandesa Sifan Hassan, i amb una marca de sortida (4.02.41) que la situava cinquena entre quinze. A semifinals passaven les sis primeres i sis més per temps.

Pérez, debutant en uns Jocs malgrat portar dos Mundials, ha estat la primera en pista, a les 9.35 del matí en unes condicions dures per a les mig fondes: 30 graus de temperatura i un 66 per cent d'humitat en l'estadi Olímpic.

Les seves possibilitats teòriques eren molt menors que les de Guerrero perquè la seva marca de partida (4.06.96 enguany) la posava per darrere de deu rivals i no té un esprint espectacular.

La soriana s'ha instal·lat en el centre del grup, del qual tirava la canadenca Gabriela Debues-Stafford, al final guanyadora amb 4.03.70 per davant d'una de les favorites, la britànica Laura Muir (4.03.89).

Marta ha recorregut de gom a gom els últims 400, ha tingut algun ensopec en la penúltima corba i, avançant per dins en la recta, ha arribat setena amb 4.04.76, rècord personal, i pendent de la repesca per temps, que finalment li ha atorgat una plaça a semifinals.

Només altres dues espanyoles, Mayte Zúñiga (4.00.59 a Barcelona 1992) i Natalia Rodríguez (4.03.01 a Atenes 2004), han corregut més que Marta en uns Jocs Olímpics.