Els regatistes Jordi Xammar i Nicolás Rodríguez han aconseguit la medalla de bronze en la categoria de 470 de vela en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, finalitzant cinquens en la Medal Race i defensant la tercera plaça en el còmput global de regates.

A Enoshina, seu de la vela, el català Jordi Xammar i el gallec Nicolás Rodríguez han defensat bé la tercera plaça amb la qual van arribar a aquesta Medal Race final i han aconseguit emular el bronze de Joan Cardona a la classe Finn.

Els espanyols han signat una bona Medal Race, complint amb el que era necessari per retenir aquesta tercera plaça un cop es va confirmar la impossibilitat d'optar a assaltar la plata que han guanyat els suecs Dahlberg i Bergstrom.

Cinquens en la Medal Race, per darrere d'Austràlia, Suècia, Nova Zelanda i els Estats Units, Xammar i Rodríguez van arribar a anar tercers en les dues primeres de les cinc marques de la regata final. I malgrat ser cinquens, han tingut controlada en tot moment l'embarcació de Nova Zelanda, l'única que podia prendre'ls el bronze.

Per això, els neozelandesos Snow-Hansen i Willcox havien de colar dues embarcacions pel mig a la parella espanyola, i tan sols McNay i Hugues, la parella nord-americana, han aconseguit superar el català i el gallec, que han jugat en tot moment amb el control de la situació al seu favor.

En la classificació final de 470, Xammar i Rodríguez han sumat 45 punts, pels 41 punts de la parella sueca i ambdues embarcacions lluny dels 21 punts que han sumat els australians Belcher i Ryan, medalla d'or totalment inassolible per a la resta.

És la segona medalla olímpica per a la vela en aquests Jocs Olímpics, la 21ª de la història olímpica, i la desena en total per a la delegació espanyola a Tòquio 2020, després de les de Cardona i la plata de la palista Teresa Portela en K-1 200 del dimarts.