El ciclista belga Jasper Philipsen (Alpecin Fenix) es va imposar a l’esprint en la segona etapa de La Vuelta a Espanya disputada entre les localitats de Caleruega i Burgos Gamonal, de 166,7 quilòmetres, en la qual l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma) va mantenir el maillot de líder després de guanyar la primera crono, dissabte, a Burgos. En una arribada molt ajustada, Philipsen va aconseguir la seva segona victòra a la ronda espanyola amb un temps de 3:58:57, per davant del neerlandès Fabio Jakobsen (Deceunick) i l’australià Michael Matthews (BikeEschange).

L’escapada del dia la van protagonitzar tres homes: Diego Rubio (Burgos-BH), Sergio Román Martín (Caja Rural-Seguros RGA) i Xabier Azparren (Euskaltel-Euskadi), però el gran grup no va permetre que la seva aventura acabés amb èxit i els va atrapar quan faltaven 20 quilòmetres pel final. Després, els equips dels velocistes van agafar el control, van sorgir nervis, amb una caiguda d’alguns corredors a 4 quilòmetres de l’arribada. I en la recta final, Philipsen no va donar opció i va aconseguir la primera victòria del seu equip, Alpecin, en la història de La Vuelta.

Avui, primer final en alt

La tercera etapa de La Vuelta serà un recorregut de 202,8 quilòmetres entre Santo Domingo Silos i l’alt de Picón Blanco, a Espinosa de los Monteros, on es viurà el primer final en alt de la ronda espanyola amb la pujada a Picón Blanco. Es preveu que en els 7,6 quilòmetres al 9,6% d’aquest port de primera categoria hi hagi els primers atacs dels ciclistes que poden optar a la victòria final.