Dos mesos després d’aconseguir el doblet de Lliga i Copa, la nova temporada del Barça de bàsquet ja està en marxa. Ahir, la plantilla de Saras Jasikevicius va arrencar amb les proves mèdiques. Els blaugranes tenen entre els seus màxims desitjos conquerir l’Eurolliga, un títol que es va aconseguir per última vegada fa 12 anys i del que són subcampions.

El tècnic lituà inicia la seva segona temporada amb 16 jugadors d’entrada, nou del primer equip i set més del Barça B. Pierre Oriola, Nikola Mirotic, Nick Calathes, Brandon Davies, Roland Smits, Kyle Kuric, Sertaç Sanli, Sergi Martínez i Rokas Jokubaitis seran els protagonistes de la primera plantilla. A més, per part del filial i l’equip júnior, el tècnic compta amb els bases Juani Marcos, Agustín Ubal i Rafa Villar, els exteriors Michael Caicedo i Gael Bonilla i els interiors Ibou Badji i James Nnaji. Cinc d’ells (Ubal, Villar, Caicedo, Bonilla i Nnaji) van formar part dels júniors que es van proclamar campions de Catalunya i d’Espanya, així com subcampions d’Europa.

Per a aquesta nova temporada, el Palau podrà gaudir de tres noves incorporacions. El club ha oficialitzat el fitxatge de dos bases: l’argentí Nico Laprovittola, exjugador del Madrid i Joventut, que s’incorporarà més tard. També ho faran Álex Abrines i el renovat Cory Higgins, MVP de la Copa del Rei. La incògnita estarà en la continuació de Pau Gasol. També descansa després de la seva participació a Tòquio i, de moment, aguanta la seva decisió.