El Llagostera, que ja és història perquè va donar pas al nou Costa Brava, desapareix definitivament del municipi perquè els equips base també es mudaran aquesta temporada. Amb el primer equip a Palamós, la formació tindrà la seva seu a Santa Cristina d’Aro. Neix el Cristinenc Costa Brava fruit d’un acord entre el club que dirigeix Isabel Tarragó i l’Ajuntament. Amb una desena de cares noves al primer equip el Costa Brava està vivint un estiu ple de novetats. Ahir, sense anar més lluny, el club que ha canviat de nom, d’escut i de domicili, va fer un comunicat detallant tot el relacionat amb el futbol base i amb el filial de Primera Catalana. A partir d’aquest moment, tota la base del Costa Brava, que fins aquest any romania i jugava al camp municipal de Llagostera, passarà a fer-ho a Santa Cristina d’Aro gràcies a la fusió amb el CE Cristinenc. «Dimecres, 18 d’agost, es va signar un acord entre l’Ajuntament de Santa Cristina, el CE Cristinenc i la UE Costa Brava, a través del qual el futbol base del Costa Brava es fusiona amb el del Cristinenc per tal de donar cabuda a tots els jugadors i jugadores», deia explícitament el comunicat.

Però, i que passarà amb la denominació? Passarà a ser Costa Brava o seguirà sent Cristinenc. Per sortir de dubtes, l’escrit exposa que «es competirà sota el nom d’Unió Esportiva Cristinenc-Costa Brava amb seu única a Santa Cristina d’Aro». Un conveni que alimenta la base que tenia l’equip de Santa Cristina d’Aro, que fins a dia d’avui comptava amb 5 equips i ara amb la fusió amb el club presidit per Isabel Tarragó passar a comptar-ne amb 18.

«L’objectiu del trasllat i la signatura del conveni s’ha realitzat exclusivament pel bé dels jugadors i jugadores d’ambdós clubs; i per donar cabuda, indiferentment del nivell que tinguin, a tots i a totes», assenyalen fonts del Costa Brava. L’antic Llagostera no es va entendre amb l’Ajuntament i ha acabant marxant del poble amb tots els equips, des del primer, que competirà a la 1a RFEF, fins a la resta de la base. Amb el canvi de domicili de tota la base -inclòs el filial que també es passarà a dir Cristinenc Costa Brava- tots els equips podran fer un ús adequat de les instal·lacions de Santa Cristina d’Aro i no com passava a Llagostera on el temps de les sessions d’entrenament era molt reduït al mateix temps que veien limitada la parcel·la on podien exercitar-se.

Vol dir que amb el nou domicili ja es rescindeix l’acord de filiació amb l’UE l’Estartit i el Torroella? No, el Costa Brava seguirà poguent nodrir-se de jugadors i jugadores d’ambdós clubs. De fet, la relació entre els clubs empordanesos es tan bona, que el Costa Brava disputarà aquest diumenge contra el Torroella el partit en honor als cent anys del club torroellenc. Amb tot aclarit, el primer equip debutarà a 1a RFEF el darrer cap de setmana d’agost contra l’UCAM a Múrcia.