Damiano Caruso (Bahrein-Victorious) va ser el guanyador de la novena etapa de La Vuelta a Espanya amb final a l’alt de Velefique, a la província d’Almeria. El ciclista italià va fer bona l’escapada i va marxar en solitari en la segona pujada del dia, la de la Collada Venta Luisa, a 60 quilòmetres de l’arribada. A partir d’aquí, Caruso va mantenir el ritme i el polze amb el gran grup per aconseguir la victòria. Darrera l’italià van entrar Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) i Enric Mas (Movistar), que ahir van demostrar ser els dos homes més forts, de la ronda espanyola.

L’eslovè va aguantar els atacs del mallorquí en la pujada a Velefique i, ja al final, va rematar-lo travessant la línia d’arribada com a segon classificat i deixar enrere a un Mas que va arribar un segon més tard que Roglic. Amb les bonificacions, el de Jumbo-Visma ara treu 28 segons al ciclista de Movistar en la general.

A més de mig minut de Roglic i Mas van entrar Jack Haigh (Bahrain-Victorious), Miguel Ángel López (Movistar) i Adam Yates (Ineos). A l’equip britànic no li va sortir bé l’estratègia, ja que tot i imposar un fort ritme des de la sortida, els seus corredors forts, Yates i Bernal, no van tenir les millors cames en l’última pujada.

Classificació etapa: 1. Damiano Carouso, 5:03:14; 2. Primoz Roglic, a 1:05; 3. Enric Mas, a 1:06; 4. Jack Haigh, a 1:44.

Classificació general: 1. Primoz Roglic, 34:18:53; 2. Enric Mas, a 0:28; 3. Miguel Ángel López, a 1:21; 4. Jack Haigh, a 1:42.