Els amant del futbol tenen una cita aquest vespre a Banyoles amb el tradicional Torneig de l’Estany, que arriba enguany a la 52a edició. L’ajustament dels calendaris dels clubs farà que no es disputi amb el format de sempre de dos dies amb semifinals, tercer i quart lloc i final, sinó amb un triangular entre el Banyoles, el Figueres i l’Olot que es decidirà avui. La idea inicial del club banyolí era que el torneig es disputés a principis d’agost i comptés amb també el Costa Brava, però per un tema de dates -el Banyoles va començar a entrenar el dia 16 i el Costa Brava debuta aquest cap de setmana a 1a RFEF- es va acordar deixar-ho en un triangular avui.

Sigui com sigui, des del Banyoles, s’espera un bon ambient avui al camp nou. «És una cita que molta gent té marcada al calendari. Confiem que vinguin i puguin gaudir d’un torneig que ja és el 52è i que no l’hem deixat de fer mai», explica el president Pau Teixidor. El primer partit enfrontarà a 2/4 de 8 el Figueres amb l’Olot i qui en surti perdedor s’enfrontarà al Banyoles al segon (2/4 de 9). El tercer partit serà tot seguit entre l’amfitrió i el vencedor del primer partit (2/4 de 10).

El Banyoles competirà aquesta temporada a Primera Catalana després de baixar de Tercera el curs passat. L’equip estarà dirigit per Kiku Parcerisas, que va agafar la banqueta a mitja temporada passada. Cunill i Puig (Peralada), Baró i Pepu Soler (Figueres), Aleix Feixas (Vic), Guillem Cornellà (Palamós), Roca (Farners), Touray (Tona), Álvarez (FE Grama) i Jordi Masó (Olot) són algunes de les cares noves del Banyoles, que també aposta pel planter amb Zalaya, Osu i Arnau Ferrer.