La futbolista del Barça Alèxia Putellas s'ha emportat el trofeu a la millor jugadora europea de la UEFA per davant de les seves companyes Jennifer Hermoso i Lieke Martens en un històric podi totalment blaugrana després d'una temporada en la qual l'equip català va aconseguir el triplet de Lliga de Campions, Lliga i Copa de la Reina.

Putellas, que igual que les seves companyes no ha pogut estar present en la gala celebrada al Haliç Congress Center d'Istanbul a causa de les restriccions per la pandèmia del coronavirus, es converteix així en la primera jugadora catalana i del Barça a aconseguir aquest guardó. Martens ho va aconseguir el 2017 gràcies a la seva excel·lent actuació en l'Eurocopa que va guanyar amb els Països Baixos, però llavors lluïa la samarreta del Rosengard.

A més de copar el podi al complet, el Barça ha tingut dues jugadores més entre les 10 primeres: Aitana Bonmatí ha estat cinquena i Caroline Graham Hansen, sisena. Per si no fos poc, la capitana de la selecció espanyola, Irene Paredes, que ha arribat aquest estiu al Barcelona, ha estat desena pels mèrits que va fer amb el Paris Saint-Germain.

El protagonisme del Barça en la gala de la UEFA també s'ha notat en els premis per posició. El de la millor davantera ha estat per a Jennifer Hermoso (les altres dues nominades també eren blaugranes, Martens i Graham Hansen), el de la millor migcampista se l'ha emportat Alèxia Putellas (també estava nominada Aitana Bonmatí) i el de la millor portera, Sandra Paños.

En canvi, s'ha quedat a les portes del trofeu Mapi León com a millor defensa. En aquest cas, la glòria se l'ha emportat la seva nova companya Irene Paredes, aconseguint així un altre triomf per al futbol espanyol.

L'extècnic blaugrana Lluís Cortés, que aquest estiu ha estat rellevat a la banqueta del Barcelona malgrat conquistar el triplet, s'ha emportat el premi al millor entrenador de la temporada 2020-2021.