El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) es va apuntar un plujós i esperpèntic Gran Premi de Bèlgica, el dotzè del Mundial de Fórmula 1. Una cursa que, després de diverses interrupcions, banderes vermelles i ajornaments, es va disputar a només dues voltes, en lloc de les 44 que estaven previstes. Dues voltes que es van completar darrere el cotxe de seguretat, sense la possibilitat d’avançaments i amb uns pilots que només van sumar la meitat dels punts.

D’aquesta manera, en lloc de 25, Verstappen va sumar dotze punts i mig. El neerlandès, que havia aconseguit la pole position el dia anterior, va sumar la seva sisena victòria de l’any. Però la sorpresa la va donar George Russell (Williams), que ja havia aconseguit sortir des de la segona posició de la graella en una també boja sessió de classificació i ahir va confirmar aquesta segona posició. És la primera vegada que el jove pilot britànic de 23 anys puja en un podi en una cursa de Fórmula 1. Tercer va ser el set vegades campió del món Lewis Hamilton (Mercedes) que encara conserva el lideratge del Mundial, tot i que la cosa s’ajusta encara més. Ara el britànic, després de sumar ahir set punts i mig, té un total de 202,5 punts, tres més que Verstappen.

D’altra banda, Carlos Sainz (Ferrari) va aconseguir sumar mig punt i acabar desè després d’un error de Sergio Pérez (Red Bull). El mexicà, que sortia setè, va cometre un error abans de formar la graella de sortida i això li va impedir disputar la curta cursa de dues voltes i va permetre a Sainz acabar desè. Mentrestant, Fernando Alonso (Alpine) va ser onzè en una cursa on el seu cotxe no anava gens bé sota la pluja.

Els comissaris van tenir feina a Spa. La pluja els va fer ajornar algunes vegades la cursa fins que semblava que a les 18:17 es podria fer una cursa més curta, d’un màxim d’una hora. Però finalment, després de dues voltes, van veure inviable completar aquesta hora de cursa i la van donar per finalitzada. D’aquesta manera, el Gran Premi de Bèlgica de 2021 es col·loca com el més curt de la història i supera el d’Austràlia de 1991, quan només es van completar 16 de les 88 voltes que estaven previstes.