El retrobament d’Espanya i Suècia després de l’empat sense gols a l’Eurocopa 2020 deixa un duel de transcendència a Solna entre dues seleccions que es juguen el lideratge de grup que dona accés directe al Mundial 2022 (20.45, La 1). El retorn dels de Luis Enrique en un data temuda serà sense el seu últim referent, Pedri.

La selecció espanyola mai ha guanyat a Suècia. A més, els seleccionadors temen el mes de setembre. Amb els seus futbolistes reincorporats després de les vacances, sense el ritme de competició adequat, partits que interrompen l’inici de temporada en els seus clubs i un cop acabat el mercat de fitxatges. En aquest escenari torna Espanya després d’aconseguir les semifinals de l’Eurocopa 2020, disputada aquest estiu.

A Luis Enrique li falta el futbolista que es va deslligar en el seu primer gran torneig amb la selecció als 18 anys, Pedri, i continua esperant el desitjat retorn d’Ansu Fati. Són futbolistes que asseguren el futur. També va concedir descans després de participar als Jocs Olímpics a Pau Torres, Dani Olmo i Mikel Oyarzabal. «Suècia sempre ens ha cedit la pilota i ha buscat accions al contraatac amb velocitat. És un partit vital per nosaltres. Guanyar-los seria més que favorable. Anar a una repesca amb el format actual implica risc», va dir Luis Enrique.