Max Verstappen (Red Bull) sortirà primer en el Gran Premi dels Països Baixos, la tretzena cita del Mundial de Fórmula 1, després de fer la pole positon en el circuit de Zandvoort. El neerlandés, de 23 anys i que corria a casa, va firmar la seva desena pole des que corre a la Fórmula 1, la setena d’aquest any. El neerlandés va afirmar que era una «sensació increïble» aconseguir la primera plaça aquí i que els aficionats havien estat «sensacionals».

Verstappen ho va fer després de recórrer els 4.259 metres de l’estreta i ondulada pista neeralndès amb un temps d’1:08:885, superant per només 38 centèsimes al set vegades líder del Mundial i actual líder de la general de pilots, Lewis Hamilton (Mercedes). Avui es tornarà a viure un altre duel entre els dos, el neerlandès i el britànic, que estan separats per només tres punts en el Mundial.

Per la seva banda, Carlos Saiz (Ferrari) sortirà des de la sisena posició tot i danyar el seu cotxe en la tercera sessió de lliures després d’estavellar-lo contra el mur. Fernando Alonso (Alpine) arrencarà des de la novena plaça de la graella.