El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la petició del RCD Espanyol de Barcelona per poder acollir més d'un 30% de l'aforament als partits al seu estadi de Cornellà-El Prat. El club pretenia arribar al 60% d'aforament, tal com permetia el màxim establert pel Consell Interterritorial de Salut espanyol. Ara, però, i amb les noves mesures aprovades pel Procicat dimarts passat i que entren en vigor aquest divendres, el club podrà arribar fins el 40% d'aforament.

Els magistrats de la sala contenciosa-administrativa recorden les males dades de la cinquena onada de la pandèmia i per això, per preservar la salut pública per sobre dels interessos particulars del club, no acorden la mesura cautelar demanada pel club, i mantenen que la decisió final s'ha de prendre després del judici i en una sentència.

La Generalitat va establir el 2 de setembre que l'aforament màxim als recintes esportius de més de 10.000 persones seria del 30% sempre que hi hagués control de fluxos a l'entrada i la sortida i als banys, amb sectors d'un màxim de 3.000 persones assegudes en seients preassignats i, preferentment, públic abonat i local. Tampoc es permet la venda i consum d'aliments, i només es pot beure aigua. Els assistents han de portar mascareta en tot moment i a una distància d'1,5 metres excepte els convivents. També s'han d'establir vies de circulació per evitar aglomeracions en els encreuaments.