Valtteri Bottas (Mercedes) va guanyar el Gran Premi de Turquia, la setzena cita del Mundial de Fórmula 1, que es va disputar ahir al circuit d’Istanbul Park. El pilot finès es va imposar amb autoritat davant Max Verstappen (Red Bull), que va acabar segon i va recuperar el lideratge del Mundial, mentre que el seu company d’equip, Sergio Pérez, va completar el podi.

Bottas, que el pròxim any pilotarà en l’equip Alfa Romeo, va sumar la seva desena victòria a la Fórmula 1 i, a més, va afegir la volta ràpida de la cursa, que va fer en l’última volta. Tot, en un dia en el qual el «Checo» Pérez va pujar al podi per tretzena vegada en la seva trajectòria a la categoria reina, la tercera vegada que ho fa aquest any. El mexicà va completar una molt bona actuació, aguantant en alguns trams a Hamilton, en favor del seu company d’equip, Verstappen.

Un Verstappen que després de la segona posició aconseguida ahir, lidera la classificació general amb 262’5 punts quan encara queden cinc curses per disputar-se. El neerlandès té sis punts de marge sobre el set vegades campió del món, Lewis Hamilton (Mercedes), que ahir va començar la cursa onzè per una sanció i va acabar cinquè en una cursa que es va disputar en condicions de mullat, tot i que els pilots van optar per utilitzar pneumàtics intermedis. El britànic va acabar just darrere Charles Leclerc (Ferrari) que va ser quart. L’altre Ferrari, el del madrileny Carlos Sainz, va protagonitzar una gran remuntada després de sortir des de l’última posició a causa d’una sanció. Però, finalment, Sainz va acabar vuitè, en llocs de punts.

Menys sort va tenir Fernando Alonso (Alpine), que dissabte havia fet una qualificació magistral i ahir sortia des de la cinquena posició de la graella. Però les opcions de l’asturià se’n van anar en orris en la primera corba, quan es va tocar amb Pierre Gasly (Alpha Tauri) i va perdre tota opció de fer un bon resultat. En canvi, el francès va acabar sisè, just per davant de Lando Norris (McLaren), que va ser setè. Darrere d’ell, Sainz, i també van puntuar Lance Stroll (Aston Martin) i Estaban Ocon (Alpine), que van finalitzar la prova en novena i desena posició, respectivament.