Un gol polèmic de Kylian Mbappé va convertir a França en la campiona de la segona edició de la Lliga de les Nacions, capgirant el marcador davant una Espanya excel·lent, que va caure en un partit de poder a poder. Va obrir la llauna Oyarzabal i ben aviat empataria Benzema amb una obra d’art. Pocs minuts després, Mbappé culminava la remuntada i ho feia, suposadament, en fora de joc.

Va ser valent Luis Enrique, apostant de nou pel jove Gavi en l’equip titular. Molt de respecte en els primers 45 minuts, sense ocasions perilloses a banda i banda. La cosa va anar millorant a mesura que avançava el partit. Sobretot al segon acta, quan les revolucions es van disparar i el control no va ser per a cap de les dues seleccions. Amb anades i vingudes, Espanya no se sentia tan còmoda i va estar a punt d’encaixar el primer quan Benzema i Mbappé van connectar per trobar l’entrada de Theo, que va fer tremolar la fusta de la porteria d’Unai Simón. Travesser i gràcies. En l’acció posterior, la passada en profunditat de Busquets va trobar la falta de contundència d’Upamecano. La pilota li arribaria a Oyarzabal, que va etzibar una fuetada al pal llarg impossible per a Lloris, que es va quedar quiet.

L’alegria va durar només uns segons. Només treure des del punt central, va arribar un gran gol de Benzema. Va rebre la pilota a la cantonada de l’àrea, i amb la cama dreta va treure les teranyines de l’escaire esquerre de la porteria. La va tocar Unai Simón, però no va poder fer res per evitar l’empat.

El partit bullia i a Espanya li va faltar una mica de pausa per poder prémer de nou el fre. En l’intercanvi de cops tenia poques opcions de guanyar i el càstig li va arribar quan li costava igualar la velocitat, en accions sempre al límit del fora de joc de Mbappé. Va perdonar la primera picant la pilota per damunt del porter, però va definir amb molta qualitat a deu minuts del final, en una acció que va desesperar els espanyols per un fora de joc que semblava clar però que l’àrbitre i tampoc el VAR van veure així.

L’equip de Luis Enrique va deixar-se la pell als últims minuts per intentar empatar i a punt va estar de fer-ho però les ocasions d’Oyarzabal i Yeremy Pino, força clares totes dues, les va salvar el porter Lloris.