El MIC ha sigut testimoni de diversos clàssics entre el Barça i el Madrid al llarg de les seves edicions. L’Abril del 2015 es va viure un partit trepidant a les finals del torneig de futbol base al Municipal de Palamós. El Reial Madrid infantil, entrenat per l’exjugador blanc José María Gutiérrez «Guti», es va veure les cares amb el Barça. A les files blaugranes, tres noms que actualment ocupen bona part de les esperances futures del club: Ansu Fati, Eric Garcia i Nico González.

El Barça es va proclamar campió després d’una vibrant remuntada per 4-2 amb un gol i dies assistències d’Ansu Fati, que en aquell moment tenia 12 anys i que actualment és una de les estrelles de l’equip de Ronald Koeman. El Madrid es va avançar als primers instants del partit amb un gol de Paulo, però abans del descans, els blaugrana ja havien capgirat el marcador gràcies als gols d’Eric, Ansu i Nils Mortimer, aquest últim actualment al filial. El segon temps, els blancs van retallar distàncies gràcies a un gol de Francisco Díez, però Konrad de la Fuente, després d’una gran jugada individual d’Ansu, va col·locar el definitiu 4-2 al marcador.

5

El dia que Ansu Fati, Èric Garcia i Nico van guanyar un clàssic a Palamós MICFootball

Un resultat que ben segur agradaria repetir als tres joves aquest diumenge, en el clàssic que es disputarà (16.15 h) al Camp Nou. Serà el primer com a professionals per a Nico i Eric. Ansu Fati, que acaba de renovar pel club fins al 2027, ja sap el que és jugar contra el Reial Madrid, ja que el 2019 es va convertir en el jugador més jove del segle XXI en jugar un clàssic, amb 17 anys i 48 dies, superant a Bojan Krkic, que ho va fer el 2007 amb 17 anys i 117 dies.