Alex Quiñonez, atleta del FC Barcelona, va ser assassinat a trets, juntament amb l’amic amb qui anava, a la ciutat equatoriana de Guayaquil.

El crim va succeir durant el quart dia d’estat d’alarma que està vivint l’Equador a causa de l’augment de la violència i delinqüncia al país.

Un cop confirmada la mort de l’atleta, les mostres de condol no van trigar a aparèixer. Un dels primers va ser el club pel qual competia, el Barça. L’entitat blaugrana es va acomiadar de l’atleta a través d’un tuit. Quiñones militava al club des de l’any 2018.

La Federació d’Atletisme d’Equador també va lamentar la mort prematura de l’atleta, a qui va qualificar com «el millor velocista equatorià de tots els temps» Altres esportistes compatriotes seu de primer nivell van compartir el condol a les xarxes. El més destacat, el ciclista Richard Carapaz, campió olímpic a Tòquio. Tot i que el més contundent va ser el president de la Federació Esportiva de la regió de les Guayes, Roberto Ibañez, que va escriure: «No puc creure-m’ho, fins quan seguirem vivint tanta maldat i inseguretat?».

Alex Quiñonez tenia un palmarès d’allò més extens, entre els quals destaquen el bronze al Mundial d’Atletisme de Doha del 2019, la final els Jocs Olímpics de Tòquio i un munt de títols a escala americana i nacional. No obstant això, l’atleta tenia una taca a l’expedient, ja que no va poder participar als JJ.OO de Londres després de saltar-se un control antidopatge.