Gerard Piqué, jugador del Barcelona i president de Kosmos, empresa organitzadora de la Copa Davis, ha elogiat aquest dimecres la capital espanyola qualificant-la d'"exemple per a Europa i el món per tot el que està fent": "M'agradaria que Barcelona estigués a aquest nivell", ha admès.

Les fases finals de la Copa Davis (25 novembre - 5 desembre) es disputaran a Madrid, igual que el 2019, amb les millors seleccions del món a la recerca de l'enciamera de campions.

"L'edició de 2019 va ser espectacular. Hi va haver coses a millorar, com els horaris, que intentem arreglar ara amb tres ciutats, i canviant els partits de la fase de grups. A més, a nivell d'entrades anem molt bé", ha dit Piqué, que espera una edició "més reeixida que el 2019".

"Venen totes les raquetes possibles que hi ha elegibles, excepte els lesionats. Hi ha una competició de molt nivell i la gaudirem", ha confessat el futbolista del Barcelona, que ha lamentat l'absència de Rafa Nadal en l'equip espanyol, tot i que ha admès que el combinat que dirigeix Sergi Bruguera té "grans jugadors".

"El Rafa va estar-hi el 2019. He parlat amb ell de vegades, sempre ha estat involucrat amb la Copa Davis i l'exemple va ser fa dos anys, quan va jugar tot i que va acabar rebentat. Espanya té un gran equip, hi ha jugadors com Carlos Alcaraz a qui podrem veure debutant amb 18 anys i segur que ho farà increïblement bé perquè té capacitat per treure molts resultats", ha apuntat.

Piqué no ha volgut revelar els plans que té amb la Copa Davis quant a futures seus de celebració tot i que sí ha admès que la idea és que vagi canviant de ciutats.

"L'acord amb Madrid era per a dos anys i el 2020 no es va poder organitzar per la pandèmia. A nosaltres ens agradaria quedar-nos més anys però això és el mundial del tenis i ha d'anar a altres ciutats i a altres països", ha confessat.

"De moment cal gaudir d'aquesta edició. Estimo la meva ciutat (Barcelona) més que res, però sento enveja sana de Madrid, de tot el que està fent. És un exemple per a Europa i tothom. M'agradaria que Barcelona estigués a aquest nivell i crec que en aquests últims anys ens està costant més", ha declarat.

"Cal lloar Madrid. Sempre m'he sentit com a casa aquí i no ho faig per diners. Mai m'han dit cap cosa dolenta pel carrer, malgrat el període dolent amb la selecció", ha subratllat Piqué, que ha reconegut que els xiulets rebuts en els partits disputats al Santiago Bernabéu són "normals".

"Amb la rivalitat que hi ha, m'encanta que et rebin hostilment o amb xiuletades. És part de la nostra feina", ha puntualitzat el futbolista del Barcelona, que no és reticent a poder organitzar, en el futur, algun esdeveniment a l'estadi Santiago Bernabéu.

"A organitzar la Copa Davis al Bernabéu no tindria problema si tingués sentit, però és complicat. En un estadi veure la pilota és difícil. El Reial Madrid és un equip al qui tinc una rivalitat extrema però quan no juga, si es pot utilitzar en un esdeveniment, i més després de les obres que estan fent, que el deixaran espectacular, no hi hauria problema", ha confessat.

"M'apassiona organitzar esdeveniments esportius, ser creatiu i pensar en noves formes per arribar al públic", ha dit Piqué, que no ha volgut parlar sobre l'actualitat del seu equip i irònicament ha confessat que no ha tingut l'oportunitat de donar-li entrades a Xavi Hernández, candidat a la banqueta del conjunt català.