L’Espanyol va superar la Reial Societat a l’RCDE Stadium gràcies a un gol del migcampista veneçolà Yangel Herrera en el minut 77, després d’un matx en què els bascos van proposar més joc. El gol dels blanc-i-blaus va arribar, precisament, quan el quadre d’Imanol Alguacil feia més mèrits per avançar-se en el marcador: Isak havia enviat una pilota al pal i li havien anul·lat un gol.

A la primera meitat, la Reial va marcar el ritme, però es va trobar amb un bon Diego López. El porter va desviar un tir de Le Normand a un pal i a mesura que va avançar el partit, el futbol més ofensiu dels d’Imanol es va anar diluint i el pols va ser més equilibrat. Puado va tenir les millors ocasions de l’Espanyol. El del planter no va poder sorprendre Remiro i va enviar una pilota a un pal en el 38. Els locals demostraven que tenien prou capacitat a dalt per sorprendre els bascos.

A la represa, els dos equips van incrementar les revolucions. L’Espanyol va renunciar al seu plantejament conservador i va obrir espais, mentre que la Reial va acceptar l’intercanvi de cops. L’equip basc va ser més dominador i en el minut 63 va estavellar una pilota en un pal i Isak, en el 65, la va enviar al fons de la xarxa picant-la amb precisió davant Diego López, però el VAR va anul·lar el gol després d’una llarga deliberació perquè la pilota havia tocat abans a l’àrbitre.

La Reial feia més mèrits per posar-se per davant contra un Espanyol de crisi de joc, però els locals van encertar quan més ho necessitaven i Herrera va signar l’1-0 en el minut 77 amb una fuetada des de la frontal. L’Espanyol va saber mantenir l’avantatge fins al final.