René Hofer, la jove promesa del motocròs, ha mort aquest dissabte després de ser sepultat per una allau als Alps de la regió de Salzburg, al nord d’Àustria. L’accident va tenir lloc cap al migdia en un pendent de la muntanya Lackenspitze, al districte de Lungau, per la qual un grup d’onze esquiadors joves estava ascendint.

Vuit van ser arrossegats per una gran massa de neu, d’uns 200 metres d’ample i amb una longitud d’uns 500 metres, que es va precipitar des de molt a prop del cim de la muntanya, a 2.400 metres d’altura.

Tres joves, entre els quals Hofer, van quedar enterrats sota enormes capes de neu, de fins a 4,5 metres de profunditat, va declarar Christoph Wiedl, responsable del control de catàstrofes de la regió de Lungau. Els seus cossos van ser rescatats «a poc a poc» pels equips de socors després d’una operació de recerca a gran escala, amb cinc helicòpters, que va durar diverses hores.

Només un encara estava amb vida i va poder ser reanimat al lloc, però va morir poc després en un hospital al qual havia sigut traslladat. També van ser hospitalitzats dos membres més del grup que van resultar ferits.

Pilot de Red Bull KTM Factory Racing

El pilot austríac pilotava per a l’equip Red Bull KTM Factory Racing i competia en el Mundial de MX2. Era un dels candidats al títol el 2022. «René, multicampió júnior i guanyador d’un GP amb un brillant futur en els Grans Premis per davant, serà recordat no només pel seu talent a la pista, sinó també per la seva personalitat accessible, amant de la diversió i amable, juntament amb el seu somriure sempre present», van dir des de l’escuderia en un missatge a Instagram.