L’anglès Lewis Hamilton, pilot de Mercedes i set vegades campió del món de Fórmula 1, va marcar ahir el millor temps en la jornada d’entrenaments lliures del Gran Premi d’Abu Dhabi, l’últim del campionat més estret, emocionant i alhora polèmica dels últims anys. A Yas Marina, el neerlandès Max Verstappen (Red Bull) i encara líder del Mundial amb els mateixos 369,5 punts, va marcar el quart registre.

Amb un temps d’un minut, 23 segons i 691 mil·lèsimes, Hamilton va ser 343 mil·lèsimes més ràpid que el francès Esteban Ocon (Alpine) i que el seu company d’equip, el finès Valtteri Bottas. Verstappen es va quedar a més de sis dècimes del seu principal rival en la més orientativa de les dues sessions d’ahir, la que va arrancar a la mateixa hora que la qualificació d’avui i la cursa de demà, prevista a 58 voltes. Un assaig després del qual el seu company mexicà, Sergio Pérez, va acabar en la cinquena posició. Només un lloc per darrere d’ell. De la seva banda, l’asturià Fernando Alonso (Alpine) va tancar els entrenaments lliures en sisena posició. I el madrileny Carlos Sainz, de Ferrari, va ser novè.