El pilot espanyol Joan Barreda (Honda) s'ha imposat aquest dilluns en la categoria de motos en la segona etapa del Ral·li Dakar, de 338 quilòmetres d'especial entre Hail i Al Artawiyah, mentre que Carlos Sainz (Audi) ha pogut rescabalar-se del succeït la jornada anterior acabant tercer en cotxes en un dia dominat pel francès Sébastien Loeb (BRX).

El castellonenc, que va acabar dissetè la primera etapa, firmava així el seu 28è triomf en el 'raid' més dur del món i es converteix en l'espanyol amb més victòries d'etapa en la categoria de motos, trencant el desempat amb Jordi Arcarons.

Després d'ell van concloure el britànic Sam Sunderland (GasGas), nou líder de la general i que va finalitzar a 5.33 del guanyador, i l'argentí Kevin Benavides (KTM). Malgrat el triomf, Barreda tanca el 'Top 10' de la classificació provisional del ral·li a 20.25 de l'anglès.

En cotxes, Sainz va deixar enrere el seu mal diumenge, en el qual un error de navegació el va fer entrar a la meta a més de dues hores del de Qatar Nasser Al-Attiyah (Toyota), i va aconseguir finalitzar en tercera posició en una jornada en la qual Loeb va aconseguir el seu quinzè triomf al Dakar -el primer des de 2019 i el primer també del projecte de Prodrive-, igualant als seus compatriotes Jean-Louis Schlesser i Bruno Saby.

Amb un temps de 3.25:00, el francès, nou vegades campió del món de rallies i que va apretar a fons en el tram final, va travessar la meta amb 3.28 de renda sobre Al-Attiyah, que conserva el lideratge de la prova amb 9.16 sobre el pilot gal. Sainz, per part seva, va parar el crono a 5.52 i continua lluny -29è a 2.24:31- de la zona alta de la classificació.