La tennista Paula Badosa ha afirmat després del seu títol a Sídney que ha passat de ser una jugadora feble a ser molt forta en el pla mental.

"Fa un parell d'anys se m'identificava com una jugadora feble que es frustrava i ara crec que és tot el contrari. Un dia em vaig prometre lluitar fins al final", ha desvelat després de superar en la final la txeca Barbora Krejcikova per un ajustat 6-3, 4-6 i 7-6 (4).

"Barbora és de les meves jugadores preferides. És molt talentosa i és molt humil. A més les dues entrem en el top-100 al mateix temps", ha explicat després de fondre's en una afectuosa abraçada amb la txeca després del final d'un xoc que va superar les dues hores de durada.

"Estic molt contenta pel canvi que he experimentat amb el meu entrenador. Abans sofria molt contra aquest tipus de jugadores en pistes tan ràpides", ha comentat sobre el pla de treball que s'ha implementat amb el valencià Jorge García.

Badosa, que no perd un joc de desempat des de la seva derrota a Tòquio 2020 contra la francesa Kristina Mladenovic, ha assegurat que estar "molt contenta per treure el seu millor tennis als moments més delicats".

La catalana volarà amb avió aquesta mateixa nit cap a Melbourne per continuar amb la preparació de l'Obert d'Austràlia que arrencarà contra la local Ajla Tomljanovic, tennista a la qual va derrotar per un ferm 6-3 i 6-4 en l'actual torneig de Sídney.