La tennista de Begur Paula Badosa s'ha desinflat en el duel de vuitens de final de l'Open d'Austràlia davant una imponent Madison Keys que l'ha fet fora del torneig amb un tennis vertiginós que s'ha traduït en un 6-3 i 6 -1 en el marcador.

Keys i Badosa han arribat a la cita essent les jugadores més en forma de la temporada (juntament amb Ashleigh Barty) i després de coronar-se als tornejos preparatoris d'Adelaida i Sydney, respectivament.

Tot i això, ha estat la jugadora d'Illinois qui ha pogut imposar el seu joc, amb un elevat 76% de punts en els primers serveis i connectar 26 cops guanyadors que ha apartat la gironina de qualsevol opció de remuntada.

Badosa s'ha desesperat i ha acabat fent deu dobles faltes en un partit que ha durat una hora i nou minuts en un Rod Laver Arena amb poca presència de públic al primer torn del matí.

Tot i la derrota, la catalana s'acosta molt al top-5 i s'ha convertit en la primera espanyola classificada a la llista WTA després que Garbiñe Muguruza (3) s'acomiadés a la segona ronda. Badosa acumula un positiu rècord de 51-18 des de l'arrencada de la temporada passada que la fa aspirant a les principals cites del calendari, que tot just acaba de començar.

"Vull consolidar-me entre les millors"

Després del partit, Badosa ha afirmat que "la gira australiana ha estat molt positiva després de sumar un títol al torneig de Sydney i per haver tirat endavant partits complicats".

"Me'n vaig amb un títol. Començo l'any dins del top-10. El meu nivell està pujant i vull consolidar-me entre les millors", ha afegit.