L’Espanyol segueix sense conèixer la victòria aquest 2022 després de sumar una nova derrota a Vila-real. Els groguets es van avançar ben aviat, als 14 minuts, amb un magnífic cop de cap de Yeremy Pino, que uns instants més tard va eixamplar el marcador aprofitant un mal refús de la defensa. Abans del descans, el mateix Pino va signar un hat-trick després d’una jugada similar a la del segon gol. A la represa, el Vila-real va tornar a colpejar, altra vegada a través de Pino, que signava així un pòquer de gols. Llavors l’Espanyol es va estirar i va aconseguir maquillar el resultat gràcies a una segona jugada que va aprofitar Bare. Tot i així, a les acaballes, Boulaye Dia, que acabava d’entrar, va situar el definitiu 5-1. «No hem estat al camp, se’n cau la cara de vergonya», va dir el porter blanc-i-blau, Diego López.