Les sensacions de Maverick Viñales (Aprilia) en el primer Gran Premi de l’any no són bones. El rosinc sortirà avui des de la dinovena posició de la graella després d’haver quedat eliminat i quedar a set dècimes dels dos millors temps que es van classificar en la repesca. En canvi, la moto del seu company d’equip, Aleix Espargaró (Aprilia), sí que va funcionar i avui sortirà cinquè. Viñales té encara tota la cursa d’avui, que se celebra en el circuit de Losail, per intentar quedar entre els quinze primers i sumar un punt en el Gran Premi de Qatar.

En tot cas, va ser Jorge Martín (Ducati) el que va aconseguir la pole postition i avui sortirà primer. Martín va superar en 147 mil·lèsimes a Enea Bastianini (Ducati) i a un renascut Marc Márquez (Honda) en 272 mil·lèsimes. Les ganes del pilot de Cervera en aquest nou Mundial es van notar des del principi i ahir va aconseguir acabar tercer. De fet, era Márquez qui tenia avantatge en els últims minuts de la Q2. Un avantatge que va perdre quan Jorge Martín, seguint el rebuf de Pol Espargaró, va aconseguir el millor temps (1:53.011). L’última volta va ser d’infart, amb diferents pilots intentant millorar el temps de Martín, però cap el va poder doblegar.

Arenas, 19è en Moto2

Tampoc va ser una bona estrena per a Albert Arenas (Kalex) que amb un crono d’1:59.779 es va haver de conformar amb el dinovè millor temps en Moto2. La pole en la cilindrada mitjana va ser per a Celesttini Vietti (Kalex) amb un temps d’1:59.082. En Moto 3, serà Izan Guevara (GasGas) qui sortirà des de la primera posició.