La tenista gironina Paula Badosa, número 7 del rànquing WTA, va arrencar aquest dissabte amb bon peu la defensa del títol conquistat l'any passat a Indian Wells, en imposar-se per 6-2 i 7-6(4) a la txeca Tereza Martincova, número 42.

En el torneig on va fer història l'any passat, quan va arrencar lluny de les favorites fins a coronar-se campiona, Badosa va tornar a la pista central amb una actuació sòlida i va triomfar en una hora i 37 minuts.

La de Begur, de 24 anys, va solucionar de manera positiva un debut exigent, davant una rival a la qual mai havia guanyat en tres precedents, sense poder ni tan sols guanyar-li un set.

Va caure davant la txeca a Acapulco 2018, Essen 2019 i Ostrava 2020, però es tractava encara d'una versió de Badosa molt diferent de l'actual.

Una jugadora que ha adquirit confiança i que, després de la gesta d'Indian Wells 2021, ja va conquistar el torneig de Sydney aquest 2022.

A la pista central d'Indian Wells, pocs minuts després que Rafa Nadal aconseguís una èpica remuntada davant l'estatunidenc Sebastian Korda per a avançar de ronda, Badosa es va escapar ràpidament 4-0 en el primer set, amb dos trencaments, i el va sentenciar amb un sòlid 6-2 en tot just mitja hora.

Més complicat va ser el segon set, en el qual Martincova va augmentar el nivell i va aconseguir treure el servei a la begurenca en el segon joc. No obstant això, Badosa li va retornar el trencament de manera immediata i a partir d'aquest moment no va tornar a concedir-li opcions amb el servei.

I va ser agressiva a la resta. Va tenir tres oportunitats de trencament amb el 4-4 en el marcador, però el seu rival va aconseguir anul·lar-les i forçar el desempat.

Va saber gestionar bé la pressió la vigent campiona i va competir amb solidesa en el desempat, en prendre el comandament dels punts i en sentenciar el xoc 7-4 per a prolongar el seu camí en el desert californià.