La gironina Paula Badosa, vigent campiona de l'Indian Wells, ha perdut aquest divendres en semifinals contra la grega Maria Sakkari i no podrà repetir títol en el prestigiós torneig del desert californià. Sakkari, més sòlida i superior a Badosa en la major part de la trobada, va guanyar la de Begur per 6-2, 4-6 i 6-1 en una hora i 48 minuts.

Després de coronar-se a l'Indian Wells en 2021 amb la victòria més important fins ara de la seva carrera, Badosa es va quedar enguany a les portes d'un doblet històric en la competició que només ha aconseguit Martina Navratilova (1990 i 1991).

Lluny de la fabulosa fortalesa i tremenda solidesa que havia exhibit fins ara en el torneig, Badosa, setena en la classificació de la WTA, no va tenir el seu dia, va haver d'afrontar molts problemes amb el seu servei (7 dobles faltes en tot el duel) i no va estar gens còmoda enfront d'una Sakkari molt agressiva quan podia dominar amb la seva dreta.

La grega, sisena del rànquing mundial, va controlar amb autoritat el primer set, va afluixar en el segon que va aprofitar Badosa per a empatar el partit, però en la màniga definitiva va treure a passejar una dreta que li va atorgar el bitllet per a la final del diumenge.

Sakkari s'enfrontarà pel títol de l'Indian Wells a la polonesa Iga Swiatek, quarta del rànquing mundial i que va vèncer en l'altra semifinal a la romanesa Simona Halep per 7-6(6) i 6-4 en una hora i 49 minuts.

Badosa, que fins ara no havia perdut ni un set en l'edició actual de la competició, tanca així una ratxa de deu partits seguits guanyant a l'Indian Wells comptant els de l'any passat i aquest.

Amb Badosa ja eliminada, les opcions del tenis espanyol a Califòrnia passen ara exclusivament pel quadre masculí, on Rafa Nadal i Carlos Alcaraz es mesuraran el dissabte en semifinals.