El ciclista italià Sonny Colbrelli, campió d'Europa i últim guanyador de la París-Roubaix, s'ha desplomat només travessar en segona posició la meta de Sant Feliu de Guíxols, lloc en el qual ha finalitzat la primera etapa de la Volta guanyada per l'australià Michael Matthews. Colbrelli ha estat atès immediatament pels serveis mèdics de la ronda catalana, que li han practicat un massatge cardiàc, mentre s'acordonava la zona per mantenir la privacitat del ciclista, que es trobava inconscient. Fonts de l'organització han informat que el corredor, de 31 anys, ha patit una aturada cardíaca. Ha estat traslladat d'urgència a l'Hospital Josep Trueta de Girona. L'italià es trobava conscient a l'ambulància, que ha estat escoltada per dos cotxes dels Mossos d'Esquadra i per un dels vehicles mèdics de la carrera.

Gianni Mercadini ha estat testimoni del contratemps. Mercadini fa anys que ven ‘mallots’ i altres objectes ciclistes a la seva parada autoritzada a totes les carreres ciclistes, inclòs el Tour. De jove va ser corredor professional i manté llaços d'amistat amb alguns professionals, sobretot amb els italians, encara que ell té la nacionalitat francesa. Ha anat a saludar a Colbrelli i just en aquell instant s'ha desplomat fins al punt d'arrossegar a Mercadini en la seva caiguda.

Els metges de la Volta han actuat amb rapidesa i l'han reanimat just en l'instant de ser conduït a l'ambulància, raó per la qual s'ha desestimat el pla inicial d'evacuar-lo en helicòpter cap a Girona. Colbrelli corre a l'equip Bahrain, l'esquadra de Mikel Landa i Pello Bilbao, tots dos absents a la ronda catalana, on el dirigeix Xavi Florencio.

A la Volta s'ha creat aquest dilluns una situació similar a la viscuda a Copenhaguen el 12 de juny de 2021 quan el jugador danès Christian Eriksen va patir una aturada cardíaca en el minut 42 del partit que va enfrontar a la seva selecció amb Finlàndia. Aquelles imatges van donar la volta al món i va posar en primera línia informativa el debat sobre la mort sobtada dels esportistes en actiu, evitada en tots dos casos per la ràpida intervenció mèdica.

Ni llavors ni ara hi havia hagut avisos. Colbrelli havia arribat a la Volta després de recuperar-se d'una forta bronquitis que el va obligar a posar peu a terra en la París-Niça, fa tan sols dues setmanes i després d'un repòs havia reiniciat els entrenaments amb vista a la Volta, ja que ell era un dels principals favorits a aconseguir la victòria en les dues primeres etapes de la prova; a Sant Feliu de Guíxols, on les muntanyes dibuixades al llarg del recorregut no havien de ser obstacle per a ell i després el dimarts, a Perpinyà, en la jornada més plana de les set programades a la carrera.

Res que fes témer pel cor d'un esportista d'altíssim nivell, d'un corredor que havia demostrat l'any passat que podia guanyar clàssiques com la París-Roubaix, més enllà de resoldre l'esprint amb èxit. ha superat, com la resta de corredors, els contratemps d'una jornada inaugural de la Volta passada per aigua i amb constants tallades en l'escamot. No va poder amb Michael Matthews a l'arribada. El principal metge del Bahrain, Daniele Zaccaria, ha volat immediatament des d'Itàlia a Barcelona davant la gravetat de l'ocorregut en la Volta.