Álex Flor, el metge de la Volta Ciclista a Catalunya, ha explicat a EFE aquest dimarts que el ciclista italià Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) "està bé, però necessita que se li facin més estudis", després que patís una parada cardiorespiratòria després d'acabar en segona posició en la primera etapa, amb final a Sant Feliu de Guíxols.

"Les notícies que tinc en aquest moment de cardiologia de l'hospital Trueta és que està bé i ha parlat amb la família. Casualment, la unitat d'arrítmies de Girona, si és que el problema ha estat una arrítmia, és una unitat molt potent. Està en un molt bon lloc per ser estudiat", ha assegurat Flor abans de la sortida de la segona etapa de la carrera.

En la mateixa línia que el metge de la carrera, l'equip Bahrain Victorious ha confirmat aquest mateix dimarts que Colbrelli "està conscient i se sent bé".

El metge de la Volta va ser un dels primers a socórrer el ciclista de 31 anys. "Després de creuar la línia de meta, Colbrelli va perdre el coneixement, va començar a tenir convulsions i va tenir una parada cardiorespiratòria que va necessitar massatge cardíac, ventilació i la utilització d'un desfibril·lador", ha informat el metge de la Volta.

"Va respondre bé, relativament ràpid", ha precisat Flor, qui ha afegit que una vegada va ser reanimat i estabilitzat "se'l va traslladar amb ambulància medicalitzada a Girona perquè la seva unitat de cardiologia és molt potent".

La rapidesa amb la qual va ser atès, segons Flor, va ser clau perquè l'ensurt no anés a més. "Si li arriba a passar entrenant, probablement el resultat hagués estat la mort. Va ser casualitat que fos en l'arribada i que nosaltres entréssim darrere, que l'atenció pogués ser tan ràpida", ha relatat el metge.

Un altre dels que va viure de prop el contratemps de Colbrelli va ser el ciclista colombià Santiago Buitagro, un dels companys d'equip de l'italià al Bahrain Victorious.

"És una pena això del Sonny, tot l'equip ha estat molt pendent. És una gran notícia saber que ja està fora de risc i estable", ha dit Buitagro en declaracions als mitjans de comunicació presents a la Volta.

A més, ha explicat que Colbrelli ja havia "parlat" amb ells i "amb la seva família" i s'ha mostrat molt content per "saber que ja es troba bé".