Barcelona acollirà el 2024 la 37aedició de la Copa Amèrica de Vela, segons va decidir el comitè organitzador d’aquesta competició, a la qual optaven també les ciutats de Màlaga, Cork (Irlanda) i Jeddah (Aràbia Saudita). Així ho va confirmar ahir el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, qui en una entrevista a Catalunya Ràdio va dir que l’esdeveniment tindrà a la ciutat un «impacte milionari» -uns 1.000 milions d’euros, segons el Govern- i potenciarà la imatge internacional de Barcelona i Catalunya.

La candidatura barcelonina comptava amb el suport de l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Port, tot i que el govern central s’implicarà també en l’organització de l’esdeveniment, una de les cites esportives més vists del món, amb audiències de més de 200 milions d’espectadors. La Copa Amèrica és «un dels esdeveniments esportius amb més audiència del món», especialment en països com Estats Units o Nova Zelanda, on la vela compta amb una gran tradició.

S’estima que els equips puguin començar a navegar d’aquí a sis mesos, a partir de setembre, i que estiguin a la seu dotze mesos abans de la disputa de la Copa Amèrica, prevista pel juny del 2024, encara que les dates poden anar des de l’1 de maig al 31 d’octubre. Barcelona ja va sonar com a seu de la Copa Amèrica de Vela al setembre del 2021.