La gironina Paula Badosa, segona favorita del torneig de Stuttgart, ha lluitat fins a l'extenuació per imposar-se als quarts de final a la tunisiana Ons Jabeur, setena cap de sèrie, per 7-6 (9), 1-6 i 6-3 i assegurar-se així aparèixer la setmana vinent al segon lloc de la classificació mundial.

El partit se li va complicar des dels primers intercanvis i van ser l'esperit de superació i la resistència mental les millors armes de Badosa quan les reserves físiques van començar a escassejar.

Vuit trencaments de servei, quatre per a cada jugadora, resumeixen la bogeria de la màniga inicial, que se'n va anar al tie-break. Les constants alternatives, amb una Jabeur molt competitiva i sense por d'arriscar, van concloure amb la victòria de la tennista de Begur per 11-9.

Esgotada per l'esforç, Badosa va desaparèixer de la pista en el segon set, que la desena jugadora del món es va apuntar per 6-1 sense oposició.

El moment clau del partit va arribar en el sisè joc del tercer parcial, en el qual Badosa va trencar el servei del seu rival en blanc i es va avançar per 4-2.

En la seva primera bola de partit la gironina va aprofitar una resta a la xarxa del seu rival per plantar-se a les semifinals. En aquesta ronda l'espera la guanyadora de l'encreuament entre la bielorussa Arina Sabalenka i l'estoniana Anett Kontaveit.

A la classificació WTA de dilluns vinent, Badosa apareixerà com a nova número dos del món, la seva millor classificació de sempre. Només per darrere de la polonesa Iga Swiatek, amb la qual podria veure's en la final de Stuttgart.

Des d'aquesta posició privilegiada participarà la setmana que ve al torneig de Madrid, al qual l'any passat va arribar com a convidada i en el lloc 62 del ránking.