El neerlandès Max Verstappen (Red Bull), últim campió del món, va guanyar ahir el Gran Premi de l’Emilia Romagna, el quart del Mundial de Fórmula 1, que va disputar-se al circuit d’Imola (Itàlia), on el seu company mexicà Sergio Pérez va acabar en segona posició en una carrera en la qual van abandonar els dos espanyols, Carlos Sainz (Ferrari) i Fernando Alonso (Alpine).

Verstappen, de 24 anys, va aconseguir la seva vintena segona victòria a la F1 -la segona de la temporada, després de la de l’Aràbia Saudita- de manera brillant, signant un Grand Chelem (sortint des de la pole, marcant la volta ràpida i liderant la carrera de principi a fi) i encapçalant el doblet de Red Bull per davant de Checo; en una carrera per a l’oblit de Ferrari, en la qual l’anglès Lando Norris (McLaren) va acabar tercer.

El de Mònaco, Charles Leclerc (Ferrari), líder del Mundial, que va cometre un error greu, quan rodava tercer, mancant nou de les 63 voltes que es van donar ahir a Imola, va acabar la carrera en sisena posició; en una jornada trista per a la «Scuderia» davant la seva afició.

A l’Autòdrom Enzo e Dino de Ferrari d’Imola cap dels dos espanyols va poder acabar la carrera. Carlos Sainz i Alonso es van veure implicats en un accident que els van obligar a plegar abans d’hora.

Amb la seva victòria, Verstappen va ascendir al segon lloc de la general, que ocupa amb 59 punts, a 27 dels 86 amb els quals lidera Leclerc.