Ronald Araujo serà blaugrana, com a mínim, fins el 30 de juny del 2026 després que el Barça anunciés ahir la renovació del central uruguaià. La seva nova clàusula de rescissió, fruit d’aquest acord, s’eleva fins als mil milions d’euros. La continuïtat del futbolista era, juntament amb la de Gavi, una de les prioritats de l’equip tècnic i també de la directiva que presideix Joan Laporta.

Araujo va aterrar a Barcelona l’estiu del 2018 i ho va fer procedent del Boston River, a canvi de 5,2 milions d’euros. No va ser però fins a l’octubre del 2019, un any i escaig més tard, que va debutar amb el primer equip. És internacional amb la selecció del seu país des de l’octubre del 2020.

Un cop oficialitzat aquesta entesa, el propi jugador va assegurar que sent «una felicitat enorme» continuar en el Barça, el que s’ha convertit com un «premi» que recull gràcies al «fruit de molta feina» durant aquestes últimes temporades. Després de mesos de negociació, Araujo, de 23 anys, continuarà formant part de la primera plantilla, que d’aquesta manera lliga a un dels joves que s’han convertit en peça clau del projecte que dirigeix Xavi Hernández des de la banqueta.

L’internacional uruguaià va recordar els seus inicis el 2018 en les files del filial quan, segons va subratllat en declaracions emeses pel club, «era tot molt gran» i veia difícil consolidar-se en el primer equip. «Ara havent jugat més de 75 partits, poder renovar, poder-me quedar aquí és la demostració que la feina s’està fent molt bé i espero que sigui per molt temps més», va afegir.

La renovació d’Araujo se suma a la de Sergi Roberto que, a l’espera de l’anunci oficial, ha acceptat continuar una temporada més, encara que amb una substancial rebaixa salarial. El proper objectiu del club és tancar la millora de contracte de Gavi, la relació del qual amb el Barça acaba al juny del 2023.