El Vila-real va fregar la gesta històrica d’arribar la final de la Lliga de Campions però es va enfonsar a la segona part de la tornada de semifinals de la competició davant un Liverpool que es va veure sorprès i superat pels castellonencs a la primera part amb un 2- 0 però que va destrossar el seu rival en el segon període per deixar el marcador en el definitiu 2-3 (2-5 al global).

El Vila-real va saber contrarestar el 2-0 de l’anada amb una primera part primorosa i gràcies als gols del Boulaye Dia en el minut 3 i de Francis Coquelin en el 40 va empatar el marcador global, però a la segona part va aparèixer el Liverpool demolidor de tot el curs i els gols de Fabinho, Luis Díaz i Mané en quinze minuts van posar fi a la brillant aventura del Vila-real a la Lliga de Campions.

El Vila-real va aconseguir equilibrar l’eliminatòria a base d’una gran intensitat i encert en els dos xuts a porta dels quals va disposar a la primera part, mentre que el Liverpool, ben controlat per l’equip castellonenc, no va tenir cap ocasió clara.

Però a la represa el Liverpool se’n va anar a buscar la porteria de Rulli, davant un Vila-real que ara deixava el rival controlar el partit. Fruit de la seva millor posada en escena i del seu canvi radical, els britànics en només un quart d’hora van fer tres gols que van certificar la seva classificació per a la final amb més dificultats de les esperades.