Carlos Alcaraz va remuntar al número u del món, el serbi Novak Djokovic (6-7, 7-5 i 7-6), per classificar-se per disputar avui la final del Masters 1000 de Madrid. En un partit èpic i dramàtic, que es va decidir en el tercer i definitiu set i que es va allargar fins a les 3 hores i 35 minuts, el tenista murcià va sumar la seva novena victòria consecutiva i la sisena seguida contra un tenista del Top10. Sense anar més lluny, venia de superar a Rafa Nadal en quarts de final.

D’aquesta manera, Alcaraz, que demà serà el sisè del rànquing, es converteix en el finalista més jove del torneig madrileny i en el segon de menys edat en guanyar a Djokovic. El més jove, continua sent Filip Krajonovic, de 18 anys. Tot i així, als seus 19 anys acabats de complir -els va fer dijous-, el jugador d’El Palmar té a la seva mà aixecar el cinquè títol de la seva carrera, el quart en aquest 2022. I és que Alcaraz ha començat l’any molt bé, després de guanyar a Rio de Janeiro, el Masters 1.000 de Miami i el Comte de Godó a Barcelona.

Per altra banda, Ons Jabeur es va imposar en la categoria femenina després de guanyar en la final a Jessica Pegula (5-7, 6-0 i 2-6).