Diari de Girona

Diari de Girona

Corunya o Oviedo seran els rivals del Bàsquet Girona al «play-off»

Els de Jordi Sargatal, amb el factor pista ja assegurat pels quarts de final, s'enfrontaran al sisè o setè classificat

Vila llença a cistella en una acció del Bàsquet Girona-Estudiantes. Marc Martí

Fontajau va fer goig ahir. El públic va poder gaudir d’un partit amb gust d’ACB i el Bàsquet Girona es va imposar a tot un clàssic de la màxima categoria, l’Estudiantes (70-68). Una victòria, a més, que assegura el factor pista en la primera eliminatòria d’ascens a ACB i certifica que l’equip pot guanyar a qualsevol ja pensant en una hipotètica final a quatre, que es disputarà el 18 i 19 de juny. La seu, encara no se sap, però Marc Gasol confia en poder celebrar aquest desenllaç a Girona.

«El factor pista en el play-off és molt important per a nosaltres. No el vam poder aconseguir la setmana passada. Ara ho hem aconseguit i estem contents»

Èric Vila - Jugador del Bàsquet Girona

decoration

Abans, però, el conjunt dirigit per Jordi Sargatal haurà de superar els quarts de final al millor de cinc partits, els dos primers a Fontajau, i un possible cinquè també seria a Girona, ja que ahir l’equip es va assegurar el factor pista. «Era molt important per a nosaltres tenir el factor pista» explicava Èric Vila al final del partit. «No ho vam aconseguir la setmana passada», després de la derrota a la pista del Melilla (92-68), però ara «ho hem aconseguit i estem contents», sentenciava el jugador gironí. Tanmateix, el rival encara és una incògnita en aquests quarts de final i es decidirà en l’última jornada, també en horari unificat, divendres (21h).

«L’equip arriba bé i en bona dinàmica. Hem de treballar molt perquè seran sèries intenses, sobretot la final a quatre»

Èric Vila - Jugador del Bàsquet Girona

decoration

El Bàsquet Girona visita la pista d’un Alacant que ja no té opcions d’entrar entre els nou primers classificats tot i guanyar ahir a la pista del Palència (83-89). El triomf dels alacantins va afavorir, de retruc, als de Sargatal, perquè van superar als castellans en la classificació. Per això, una victòria gironina el pròxim divendres, asseguraria la quarta posició al Bàsquet Girona, que esperaria el setè classificat en els quarts de final. Ara mateix, l’enfrontament seria davant el Corunya. En aquesta setena posició, però, també hi pot acabar l’Oviedo si no guanya divendres a la pista de l’Estudiantes i els gallecs guanyen a la pista de l’Almansa. Tot i així, el Bàsquet Girona podria acabar en la cinquena posició si perd i el Palència guanya en l’última jornada a la pista del Juaristi. En aquest cas, el rival seria el sisè classificat, una posició que ara mateix ocupa l'Oviedo. Per tant, gallecs o asturians seran el rival del conjunt gironí en els quarts de final per l'ascens ACB. Encara, però, unes quantes combinacions possibles depenent dels resultats de Bàsquet Girona, Palència, Oviedo i Corunya en l'última jornada de la fase regular.

Compartir l'article

stats