Diari de Girona

Diari de Girona

Chicho es planta a Wembley

El tècnic gironí arriba amb el Huddersfield Town a la final del play-off d’ascens a la Premier League · Després de l’aventura com a segon al Girona, va convertir-se en l’ajudant de Carlos Corberán el 2020

El Huddersfield celebra amb l’afició el bitllet a la final del play-off. JASON CAIRNDUFF/REUTERS

El Huddersfield Town va confirmar ahir que el proper diumenge 29 de maig serà a Wembley per disputar la final del play-off de la Championship, la segona divisió anglesa, contra el guanyador del Nottingham Forest-Sheffield United d'aquesta nit (20.45 h). Els Terriers van ser els primers en classificar-se, després de guanyar el Luton Town a les semifinals amb un gol in extremis de Jordan Rhodes (1-0) que va fer embogir tothom. També molts gironins que van alegrar-se especialment per Narcís Pèlach Chicho. L’entrenador, de 33 anys, és l’assistent de Carlos Corberán, exajudant de Marcelo Bielsa al Leeds United, des de fa un parell de temporades i ara és a tan sols 90 minuts d’aconseguir l’ascens a la Premier League.

Chicho, amb passat a les banquetes del Peralada i el Figueres, va començar la seva primera experiència a l’estranger l’estiu de 2020 després d’haver tastat el que és ser segon entrenador d’un equip professional al costat de Juan Carlos Unzué el curs 2019-20 amb el Girona a Segona A. La destitució del navarrès i l’arribada de Pep Lluís Martí van derivar en la sortida del tècnic gironí el novembre de 2019 i quan, mesos més tard, van proposar-li ajudar Corberán al Huddersfield va tenir-ho clar. De fet, ja havia passat un parell de mesos a Anglaterra a principis de 2020 per compartir estones amb Corberán al Leeds -aleshores el valencià era el segon de Bielsa- i també aprendre al Manchester City. Una oportunitat com aquesta s’havia d’aprofitar.

Els Terriers van acabar la temporada passada en la 20a posició, salvant-se amb 6 punts de marge (49). Mentre que aquesta, el cos tècnic ha aconseguit que la seva idea faci efecte portant l’equip fins a la tercera posició (82) i guanyant-se un lloc en la gran final que tindrà lloc d’aquí poc més d’una setmana a la casa del futbol anglès. Chicho arriba a Wembley amb el Huddersfield i té el repte de tornar el club a la Premier tres anys després del descens. «Propera parada Wembley. Sobretot, que ningú deixi de somiar. Som-hi, Terriers!», va escriure Chicho a les seves xarxes socials per celebrar la important victòria contra el Luton.

L’afició del Huddersfield va embogir dilluns al John Smith’s Stadium arran del gol de Rhodes al minut 82. Tant, que quan l’àrbitre va xiular el final del partit va envair el camp per celebrar el triomf a prop de l’equip. És per això que s’espera una gran mobilització de massa social a Wembley.

El bitllet per a la final, però, no és l’únic èxit de Chicho amb els Terriers. Enguany també van donar un cop sobre la taula amb la classificació als vuitens de final de la FA Cup, la copa anglesa. El Huddersfield va perdre davant el Nottingham Forest (2-1).

Compartir l'article

stats