El neerlandès Max Verstappen (Red Bull), vigent campió del món, va prendre el lideratge del Mundial de Fórmula 1 en guanyar ahir el Gran Premi d’Espanya, que es va disputar en el circuit de Barcelona-Catalunya, on es va retirar -poc abans de completar-se la meitat del recorregut, per un problema en la unitat de potència- el monegasc Charles Leclerc (Ferrari).

Verstappen, de 24 anys, va aconseguir la seva quarta victòria de la temporada en encapçalar un doblet de Red Bull -líder de tots dos campionats, de constructors i de pilots- que va completar el mexicà Sergio Pérez, que va signar el seu divuitè podi en la F1 en concloure segon una carrera en la qual va signar la volta ràpida; i que l’anglès George Russell (Mercedes) va acabar tercer.

Els espanyols Carlos Sainz (Ferrari) i Fernando Alonso (Alpine) -que havia sortit últim, en canviar motor, i va protagonitzar la remuntada del dia- es van classificar en la quarta i en la novena posició, respectivament.

El set vegades campió mundial, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), va ser cinquè en la calorosa carrera de Montmeló, que la majoria va completar a tres parades. La temperatura de l’asfalt, que va arribar a enfilar-se fins als cinquanta graus, va provocar un gran desgast dels pneumàtics.

L’excompany d’equip de Hamilton, el finès Valtteri Bottas (Alfa Romeo), va ser sisè en el Circuit de Barcelona-Catalunya, que va registrar un ple absolut ahir. Més de 120.000 espectadors van presenciar el gran circ de l’automobilisme mundial. El francès Esteban Ocon (Alpine) va ser setè; i l’anglès Lando Norris (McLaren) va acabar vuitè una carrera en la qual també va entrar en els punts, en acabar dècim -per darrere del genial pilot asturià- el japonès Yuki Tsunoda (Alpha Tauri).

Canvi de líder

Verstappen lidera ara el Mundial amb 110 punts, sis més que Leclerc; i amb 25 sobre ‘Checo, que continua tercer en la general. Sainz va mantenir la cinquena plaça, que ocupa ara amb 65 punts; i Alonso, que va avançar un lloc, és quinzè, amb quatre unitats.

Red Bull també va prendre el lideratge en el Mundial de constructors, que encapçala amb 195 punts, 26 més que Ferrari. Tot i els bons resultats i anar al capdavant de les dues classificacions, la carrera a Montmeló va deixar una petita esquerda al box de l’equip de la beguda energètica. En acabar la cursa, «Checo» Pérez va comunicar al cap de files de l’equip, Christian Horner, que estava content per l’equip, però volia parlar amb ells, deixant entendre que no li va agradar gens ser el segon pilot de l’equip.

La pròxima carrera, el Gran Premi de Mònaco, es disputarà el pròxim cap de setmana als carrers del principat de la Costa Blava.