La filtració l’abril d’una possible renovació de Fernando Alonso amb Alpine fins al 2024 sembla haver quedat enrere. Aquest diumenge, després que el pilot asturià acabés en novena posició en el GP d’Espanya arrencant des de l’última posició de la graella, Luca de Meo, CEO de la firma francesa, ha sembrat dubtes sobre la continuïtat del bicampió del món de Fórmula 1.

«Hem de buscar una solució per a tothom», ha declarat a DAZN l’empresari italià, que ha destacat la importància d’Esteban Ocon i Oscar Piastri, pilots principal i reserva de l’escuderia, respectivament. No obstant, es pot destacar que De Meo també ha lloat la «increïble tasca» que està fent Alonso.

Una decepció rere l’altra

Dels sis Grans Premis del Mundial disputats fins ara, Fernando Alonso només ha aconseguit sumar punts en dues ocasions (Bahrain i Espanya), sense aconseguir passar de la novena posició en cap. La poca fiabilitat de l’Alpine A522 i la mala fortuna són els dos grans factors que, per ara, estan minvant la temporada del pilot espanyol, que cada carrera intenta minimitzar danys amb el seu pilotatge.

El cap de setmana passat, malgrat el canvi de motor que el va obligar a sortir des de l’última posició de la graella, Alonso es va mostrar il·lusionat de poder córrer a casa. No obstant, la carrera al circuit de Montmeló va ser una altra temptativa frustrada d’aconseguir un resultat a l’altura de les expectatives. La remuntada del bicampió del món es va quedar en un agredolç novè lloc per culpa, en part, d’una mala parada a boxes.

Canvi de ‘Plans’

Les suposades millores d’Alpine i el temps que l’escuderia francesa va dedicar a dissenyar el seu nou bòlid auguraven una gran temporada dels seus dos pilots, Alonso i Ocon. La il·lusió va inundar les xarxes socials, des d’on es va gestar un moviment que animava a confiar en un nou campionat del món per al corredor asturià: ‘el Plan’.

Fins i tot el mateix Luca de Meo es va mostrar optimista amb el canvi d’era en la Fórmula 1, desfent-se en elogis parlant de Fernando Alonso, a qui va qualificar de «llegenda». No obstant, sembla que els mals resultats durant l’inici d’aquesta temporada han fet canviar d’opinió el dirigent d’Alpine, que anteposa el futur dels seus joves pilots a l’experiència d’un veterà com Alonso.