El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) va reforçar el seu lideratge en el Mundial de Fórmula Un en guanyar, per davant del seu company, el mexicà Sergio Pérez, el Gran Premi de l’Azerbaidjan, el vuitè de l’any, que es va disputar ahir en el circuit urbà de Baku, la capital del país.

Verstappen, de 24 anys, va aconseguir la seva vintena cinquena victòria en la F1, la cinquena de l’any, en liderar el tercer ‘doblet’ de Red Bull de la temporada; en una carrera que «Checo» va acabar segon -signant el seu vintè podi en la categoria reina i l’anglès George Russell (Mercedes), tercer; per davant del seu compatriota i company Lewis Hamilton, quart a l’Azerbaidjan.

En una carrera en la qual van abandonar els dos pilots de Ferrari. El cotxe de Sainz va aguantar només nou voltes abans no es va parar. Més dramàtic va ser encara l’abandonament del seu company, Charles Leclerc. El monegasc liderava la carrera quan a la volta 22 el motor del seu Ferrari ha tingut problemes. Alonso va acabar la carrera en setena posició

L’abandó dels dos pilots de l’escuderia de Maranelo l’ha aprofitat RedBull per obrir forat al capdavant de la classificació. Verstappen és líder amb 150 punts, 21 més que Pérez, ara segon del mundial.