"Un mecenes americà presenta avui a Tossa de Mar un museu dedicat a Dalí". Aquest era el titular de la informació que Diari de Girona publicava a les seves pàgines de la secció Cultura el 16 de juny de 1998, en referència al projecte liderat per un llavors desconegut Dmitry Piterman. La notícia destacava també que "fonts de la Fundació Gala-Dalí de Figueres van reconèixer no saben res d'aquest projecte", que presumiblement havia de comptar amb més de 400 obres originals del geni empordanès.

Va ser la carta de presentació d'un personatge que, amb el pas del temps, esdevindria un dels més controvertits i polèmics en el món del futbol espanyol, deixant la seva petjada al Tossa de Mar -municipi on va establir la seva residència i en el qual va adquirir el club de futbol local- Palamós, Santander i Vitòria. Piterman va abandonar Espanya el 2007 deixant una llarga llista d’enfrontaments i causes judicials.

Després de 15 anys allunyat dels focus mediàtics, el programa Informe+ s'ha trobat amb ell als Estats Units, on actualment resideix. El resultat d'aquesta conversa es podrà veure aquest dijous, a partir de les 22 h, al canal #Vamos de Movistar +. L'empresari aborda la seva polèmica arribada a Tossa de Mar, el seu pas pel Palamós C.F -club que va aconseguir pujar a la Segona Divisió B- i la polseguera aixecada quan es va posar al capdavant del Racing de Santander i el Deportivo Alavés. També aporta el seu punt de vista sobre el fet d'haver fet d'entrenador i president al mateix temps, malgrat que no posseïa el carnet oficial i explica com és avui el seu dia a dia.

Informe + també ha comptat en aquest episodi amb el testimoni de diverses persones que van estar implicades en els projectes de l'empresari en aquells anys a Tossa de Mar, Palamós o Santander.