L’italià Francesco «Pecco» Bagnaia (Ducati Desmosedici GP22) es perfila com el nou «rei» de Sachsenring, en detriment del català Marc Márquez (Repsol Profunda RC 213 V), després d’aconseguir un nou rècord absolut de volta ràpida en la sessió matinal i ser l’únic que va rodar en 1.19 durant la classificació oficial per al Gran Premi d’Alemanya de MotoGP. En Moto2, el gironí Albert Arenas sortirà segon, amb opcions de victòria.

Bagnaia va establir en el matí del dissabte un nou rècord absolut d’1.19.765 i en la classificació oficial va rodar en 1.19.931, un temps que li va valer la tercera «pole» de la temporada, per avantatjar en 76 mil·lèsimes al campió del món el francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) i en 99 mil·lèsimes al també gal Johann Zarco (Ducati Desmosedici GP22). Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP), protagonista molt actiu al llarg de tot el cap de setmana en la categoria, va acabar quart a 189 mil·lèsimes del pilot italià.

De la seva banda Àlex Rins (Suzuki GSX RR) va protagonitzar la notícia de la jornada en anunciar la seva retirada del Gran Premi per les molèsties en el seu canell esquerre després de la caiguda que va patir en l’anterior prova a Catalunya.

En la seva segona sortida Bagnaia va tornar a «esgarrapar» mil·lèsimes a la «pole» provisional en rodar en 1.20.064, la qual cosa deixava la situació completament igual que fins a aquest moment, però encara va encadenar una altra volta ràpida en parar el cronòmetre en 1.19.931. Però amb pneumàtics nous en les motos de tots els seus rivals Aleix Espargaró va veure com el passaven Fabio Quartararo i Johann Zarco.

Segon lloc d’Arenas en Moto2

El britànic Sam Lowes (Kalex) va aconseguir la seva primera «pole» de la temporada i la divuitena de la seva carrera esportiva després de ser el més ràpid en Moto2, seguit del gironí Albert Arenas i Augusto Fernández (Kalex). Arón Canet (Kalex), malgrat tots els problemes i de la caiguda matinal, va aconseguir acabar sisè, mentre que el líder del mundial, l’italià Celestino Vietti (Kalex), va ser vuitè.

De la seva banda, en la categoria petita, va ser el balear Izan Guevara (GasGas) el més ràpid de la jornada abraçant la «pole» amb un temps d’1.25.869, el que es converteix en un nou rècord en Moto3, per davant de l’italià Dennis Foggia (Honda) i del també espanyol Daniel Holgado (KTM).

Guevara, que complirà 18 anys el proper 28 de juny, es va superar a ell mateix per batre aquest registre, perquè ja en els entrenaments lliures del matí havia rodat en 1.25.925, marca que després va rebaixar en 56 mil·lèsimes de segon per a aconseguir aquesta tercera «pole» de l’any i un nou rècord del circuit.