Augusto Fernández (Kalex) ha aconseguit liderar la categoria de Moto2 en ser el més ràpid en el còmput global dels entrenaments lliures després de disputar-se la tercera tanda en el circuit TT Assen, escenari del Gran Premi dels Països Baixos.

Fernández (Kalex) s'ha enfilat fins a la primera posició, per davant del seu compatriota gironí Albert Arenas (Kalex) i de l'italià Tony Arbolino (Kalex), en tant que el líder del primer dia, l'estatunidenc Joe Roberts (Kalex) era un dels pocs que no havia pogut rebaixar el seu temps del primer dia i es trobava en la cinquena posició.

Fernández i Arenas s'han mantingut impertèrrits en les dues primeres posicions de la categoria , mentre que Tony Arbolino ha perdut la tercera posició i ha passat a la cinquena, superat pel neerlandès BoBendsneyder (Kalex) i el japonès AiOgura (Kalex), amb JakeDixon (Kalex), Joe Roberts (Kalex), que no ha pogut baixar el seu millor temps del primer dia, el txec FilipSalac (Kalex), que també ha patit un accident en la variant d'entrada a la recta de meta, i l'alemany Marcel Schrotter (Kalex).

L'espanyol Alonso López (Boscoscuro) ha conclòs en la desena posició, per davant de l'italià Celestino Vietti (Kalex), líder del mundial de la categoria, el britànic Sam Lowes (Kalex), que també ha patit una caiguda sense conseqüències, el tailandès SomkiatChantra (Kalex) i l'estatunidenc Cameron Beaubier (Kalex).

Fora de la segona classificació directa s'han quedat els espanyols Jorge Navarro (Kalex), Fermín Aldeguer (Boscoscuro), Manuel González (Kalex), Marcos Ramírez (MVAgusta) i Jeremy Alcoba (Kalex). Tampoc podrà disputar el premi l'espanyol ArónCanet (Kalex).