L’excampió del món Mads Pedersen va firmar a Saint-Etiénne la tercera victòria danesa de les últimes quatre etapes, després d’imposar-se ahir en una llarga escapada. El seu compatriota, Jonas Vingegaard, va mantenir el groc en una etapa poc transcendent per a la general.

El ciclista del Trek, de 26 anys, va aconseguir així el seu primer triomf en una gran volta, tot i que ja havia viscut el gran èxit de ser campió del món el 2019. Pedersen va ser el més ràpid en un esprint final amb Fred Wright i Hugo Houle. Els tres van desmarcar-se d’una fuga de 6 ciclistes que va trencar-se en el tram final. Els líders no va voler forçar-se després dels Alps i el pilot va entrar a 5.46 minuts del guanyador. Wout Van Aert, el mallot verd, va ser el primer en creuar la línia de meta. L’etapa, de 192,6 km, va estar marcada, doncs, per una gran escapada que va acabar aconseguint la victòria.

Classificació etapa: 1r, Pedersen, 4h 13’03’’; 2n, Wright, m.t.; 3r, Houle, m.t.

Classificació general: 1r, Vingegaard, 50h 47’34’’; 2n, Pogacar, +2’22’’; 3r, Thomas, +2’26’’.