El belga Wout van Aert es va imposar ahir a la tarda a la contrarellotge del Tour de França per davant del seu company d’equip Jonas Vingegaard, que va consolidar així el mallot groc de líder a un dia del passeig triomfal pels Camps Elisis. El mallot groc va arriscar a l’última contrarellotge, encara que no ho necessitava, i va estar a punt de caure en un descens.

Van Aert va aconseguir així la tercera victòria d’etapa en aquesta edició de la ronda gal·la, la novena en total, a la qual hi suma el mallot verd de la regularitat que lluirà a la capital aquest diumenge i el títol honorífic de «súper combatiu».

El belga va avantatjar a la meta de Rocamadour en 19 segons Vingegaard, que va semblar no disputar el tram final per cedir la victòria d’etapa. Tercer va ser l’eslovè Tadej Pogacar, a 27 segons del guanyador.

És la sisena victòria de l’equip Jumbo, que a les tres de Van Aert suma les dues aconseguides en muntanya per Vingegaard i la que va aconseguir divendres a Cahors el francès Christophe Laporte.

El danès serà el guanyador amb una renda de 3.34 sobre Pogacar, guanyador de les dues passades edicions, i de 8.13 davant el britànic Geraint Thomas, vencedor el 2018 i que pujarà per tercera vegada al podi de París.

Quart serà el francès David Gaudu, mentre que el colombià Nairo Quintana va cedir la cinquena plaça al rus Aleksandr Vlasov, que el va superar a la crono definitiva.