El monegasc Charles Leclerc (Ferrari) sortirà primer aquest diumenge al Gran Premi de França, el dotzè del Mundial de Fórmula 1, que es disputa al circuit Paul Ricard de Le Castellet.

Leclerc, de només 24 anys, va signar la setzena ‘pole’ a la F1 -la setena de la temporada- després de cobrir els 5.842 metres de la calorosa pista gala en un minut, 30 segons i 872 mil·lèsimes, 304 menys que el neerlandès Max Verstappen ( Red Bull), líder del Mundial, amb 38 punts més que el monegasc. Des de la segona fila sortiran ‘Checo’, que es va quedar a 463 mil·lèsimes de Leclerc, i el sèptuple campió mundial anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que va acabar quart la qualificació. La tercera fila serà totalment anglesa: Lando Norris (McLaren) arrencarà cinquè, al costat de George Russell (Mercedes). El pilot espanyol Fernando Alonso (Alpine), sortirà setè.

Sainz i Magnussen sortiran des del fons de la graella, penalitzats per superar el límit permès en el reglament de canvi de components del monoplaça. El Gran Premi de França arrencarà avui a partir de les 15:00h.