El futbol és de l'esport rei a Espanya, de manera que genera i mou una quantitat de diners importants dins del PIB del país. A més, l'organització de diversos convenis col·lectius ha permès que les condicions econòmiques dels futbolistes siguin cada cop millors.

D'altra banda, la indústria del futbol ha permès generar molts llocs de treball al voltant de l'àmbit futbolístic. Però, quin és el sou dels futbolistes? El salari mínim a la Lliga Santander és de 155.000€. Aquesta quantitat de diners es divideix en 14 pagues d'una mica més de 11.000€ mensuals.

A la categoria de plata, més coneguda com la Lliga SmartBank, el salari mínim del futbolista és de 77.500€. Es tracta exactament de la meitat del sou base a la màxima categoria del futbol espanyol. El funcionament a l'hora de percebre el salari és el mateix: 14 pagues diferents, en aquest cas, de 3.500€ al mes.

El conveni dels jugadors també afirma que els futbolistes compten amb 30 dies de descans en què tenen el dret de continuar cobrant, encara que aquest també prohibeix substituir qualsevol tipus de període de vacances per una compensació econòmica.