Els corredors catalans van firmar un gran paper en el mundial juvenil d’Skyrunning que va tancar-se amb la Skyrace Comapedrosa, a Andorra. En concret, són 12 les medalles que van endur-se: un bronze, cinc plates i sis ors. Dues de les quals tenen accent gironí. L’olotí Isaac Barti va firmar un gran paper, penjant-se la medalla de bronze al quilòmetre vertical sub23. Tot i el desgast acumulat, només 48 hores després va quedar-se a les portes del podi, que se li va escapar a l’esprint per tres segons. El 2022 el corredor del Centre Excursionista Olot ja va ser campió d’Espanya de km vertical en el seu últim any de sub23.

En sub20, Iu Jaume, de Roses, va guanyar l’or en la cursa en línia després de ser plata en el quilòmetre vertical. Les medalles catalanes van arribar de la mà de diversos corredors. A més de Barti i Jaume, en quilòmetre vertical, Iü Net (Júnior) va penjar-se l’or i Núria Tarragó (sub23) Biel Sagués i Gabriela Lasalle (cadets) la plata. Però la categoria on més va destacar Catalunya és la cursa en línia. Allà, s’han guanyat, a més del de Jaume, quatre ors més: els de Tarragó i Daniel Castillo en sub23, Sagués i Lasalle, de categoria cadet, on Martí Costa va ser segon. Sagués, Net i Tarragó, a més, van ser els millors en la seva categoria de regularitat.