La tenista begurenca Paula Badosa va manifestar que "el català no és una llengua" en ser preguntada pel nombre d'idiomes que parla en una entrevista prèvia al torneig de San José. Badosa va concedir una entrevista a la 'Lawn Tennis Association' (LTA) i va ser preguntada per diversos temes. Entre ells, els idiomes que parla. La jugadora nascuda als Estats Units, però establerta a Espanya des de la seva infància, va contestar: "Espanyol, català, que no és una llengua, però jo la compto igualment, i l'anglès". En declaracions a Catalunya Ràdio, la tenista s'ha disculpat i ha explicat que l'error deriva d'un malentès amb l'entrevistadora. "Em va dir que no comptava com un idioma i aleshores jo ho vaig haver d’expressar així", ha defensat

Les paraules de Badosa van provocar la resposta de l'organització catalana 'Plataforma per la Llengua', creada en defensa del català l'any 1993. "Clar que el català és una llengua, Paula Badosa: pots estar plenament orgullosa!", escriu en el seu compte de Twitter.

"T'animem a exercir de referent lingüístic a tot el món: segur que molts dels deu milions de parlants del català són seguidors teus!", va sentenciar la plataforma després de les manifestacions de Paula Badosa.

En declaracions a Catalunya Ràdio, la tenista s'ha disculpat i ha explicat que l'error deriva d'un malentès amb l'entrevistadora. "Em va dir que no comptava com un idioma i aleshores jo ho vaig haver d’expressar així", ha defensat.